21 Φεβ 2016

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑ ΣΟΥΝ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη Νέα Ιωνία ζήσαμε σε διάστημα λίγων μόνο ημερών την προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης δύο εργαζομένων σε διαφορετικούς χώρους δουλειάς με κοινά χαρακτηριστικά την προσπάθεια της διοικητικής ιεραρχίας που σε ορισμένες περιπτώσεις ταυτίζεται με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Τόσο στο Ι.Κ.Α. νέας Ιωνίας, όσο και στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας, συνάδελφοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σχεδιασμένη προσπάθεια απομόνωσης και κατασυκοφάντησης τους, με απίθανα προσχήματα. Όλα αυτά επειδή το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξαν δράση για την κινητοποίηση των εργαζομένων και την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της στη δημόσια και τοπική διοίκηση αν θεωρούν ότι με μεθοδεύσεις που θυμίζουν παλιότερες εποχές που ζήλευαν και οι προκάτοχοι του ΣΥΡΙΖΑ θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων. Θα μας βρουν απέναντι τους όσοι επιχειρούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς με τις κυβερνητικές πλάτες. Το εργατικό κίνημα ξέρει να δίνει απαντήσεις, δεν κάνει βήμα πίσω στη δράση του, οξύνει την αντιπαράθεση στους χώρους δουλειάς με τις δυνάμεις εκείνες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να περάσει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φαίνεται ότι στην προσπάθειά της αυτή δεν θέλει, δεν μπορεί να ανεχθεί όσους αντιδρούν, όσους με τη δράση τους οργανώνουν εστίες αντίστασης, συσπειρώνουν εργαζόμενους στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου του Δήμου Νέας Ιωνίας που αντί να πάρει θέση και να καταδικάσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά,  επιτίθεται στους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και απειλές.   

Όταν λοιπόν η κυβερνητική προπαγάνδα, η προσπάθεια να στραφεί η μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, γκρεμοτσακίζεται πάνω στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, όταν η κοινωνική συμμαχία δυναμώνει στο δρόμο του αγώνα, φαίνεται ότι το ρόλο του κυβερνητικού μαστίγιου, αναλαμβάνουν οι γνωστοί διοικητικοί μηχανισμοί της τοπικής και δημόσιας διοίκησης.

Όμως η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις  δεν ταρακούνησε μόνο την κυβέρνηση που έχει μεγάλα ζόρια, γέμισε με δύναμη και αισιοδοξία και τους εργαζόμενους που είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να συνεχίσουν την αγωνιστική τους δράση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Νέας Ιωνίας να συσπειρωθούν με τους πρωτοπόρους εργαζόμενους για να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και διοικητικών μηχανισμών.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ